top of page
Guusje Nagels

Fijne accommodaties in Sri Lanka voor een klein budget

Bijgewerkt op: 23 mei

Van plan om Sri Lanka te bezoeken maar heb je geen enorm bedrag om te besteden? Geen zorgen! In dit artikel deel ik hele fijne accommodaties die perfect zijn voor reizigers met een klein budget. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil, maar in Sri Lanka zijn genoeg mooie plekken te vinden waar je voor een klein bedrag kunt overnachten. Hieronder deel ik mijn top vijf van (budget) accommodaties waar ik zelf ben geweest.


Roy's Villa hostel
Roy's Villa

  • Villa Dominikku, Negombo Soort accommodatie: guesthouse Prijs: ca. 25 euro per nacht voor een privékamer met balkon Villa Dominikku in Negombo was voor mij de perfecte eerste bestemming na een vlucht van meer dan 10 uur. De mensen hier zijn zo ontzettend lief en behulpzaam! Ik mocht drie uur eerder inchecken dan de officiële inchecktijd, kreeg bij aankomst een lekker welkomstdrankje en de kamer was superschoon en groot. De eigenaar regelt alles wat je nodig hebt en het ontbijt is super uitgebreid en lekker! Je krijgt veel voor weinig geld.

Een deel van het ontbijt bij Villa Dominikku
Een deel van het ontbijt bij Villa Dominikku

  • Roy's Villa, Sigiriya Soort accommodatie: hostel Prijs: ca. 25 euro per nacht voor een bed in een slaapzaal met airconditioning Als je van plan bent om naar Sigiriya te gaan en op zoek bent naar een fijn hostel, dan zou ik Roy's Villa aanraden. Omdat dit een populaire plek is, is het wat prijziger dan de meeste andere hostels in Sri Lanka, maar naar mijn mening is dat het zeker waard. Het is heel mooi en schoon en er worden veel activiteiten georganiseerd zoals kooklessen, hikes, safari's en een bezoek aan een tempel. Veel activiteiten zijn gratis. Daarnaast is het een superfijne plek om een paar dagen te relaxen en je kunt elke avond samen eten met andere gasten. Een plek om gemakkelijk andere reizigers te ontmoeten. Reserveren kan via Hostelworld of Booking.

Roy's Villa slaapzaal: foto vanaf mijn bed
Roy's Villa slaapzaal: foto vanaf mijn bed

  • Nature Walk Resort, Kandy Soort accommodatie: hotel Prijs: ca. 15 euro voor een hotelkamer met eigen badkamer Het is redelijk basic, maar toch heeft het alles wat je nodig hebt. Dit hotel ligt op loopafstand van het centrum van Kandy, ze hebben schone kamers en je kunt ontbijten met een prachtig uitzicht op de bergen. Ik ben hier zelf één nachtje gebleven en was heel tevreden.

Uitzicht Nature Walk Resort, Kandy
Uitzicht Nature Walk Resort, Kandy


  • Jade Green Rest Inn, Ella Soort accommodatie: hotel/guesthouse Prijs: ca. 12 euro per nacht voor een hotelkamer met eigen badkamer Dit was het goedkoopste hotel waar ik overnacht heb. Twaalf euro per nacht voor een fijne hotelkamer met eigen badkamer én ontbijt! Er was ook een gedeeld balkon waar je lekker kon gaan zitten en lezen. Het hotel ligt middenin de drukke straat in Ella, dus je moet wel tegen een beetje lawaai kunnen (in de avond, 's nachts geen last van gehad), maar ik vond deze accommodatie top.

accommodatie Sri Lanka


  • Kottawatta Village, Udawalawe Soort accommodatie: vakantiepark met huisjes en een zwembad Prijs: ca. 20 euro per nacht voor een privéhuisje Kottawatta Village was de meest luxe bestemming in Sri Lanka waar ik geweest ben, en het kostte ontzettend weinig. Voor zo'n twintig euro heb je een privéhuisje, een uitgebreid ontbijtbuffet en je kunt gebruikmaken van het heerlijke zwembad. Bij de receptie kun je een safari in het nationaal park boeken voor een redelijke prijs. Alles wordt dan voor je geregeld. Ik zou je aanraden om voor de safari in de ochtend te kiezen, zodat het nog niet al te heet en/of druk is in het park.


Kottawatta Village, Udawalawe
Kottawatta Village, Udawalawe

Bovenstaande accommodaties waren allemaal hele betaalbare, fijne opties. Wil je liever nog iets meer luxe en ben je bereid daar meer voor te betalen, maar ook weer geen honderden euro's? Dan zijn dit misschien goede opties voor je:


Meer tips voor Sri Lanka? Scroll naar beneden en lees ook mijn andere artikelen!



Opmerkingen


Onderwerpen

Populaire blogs

bottom of page